Scaune Auto Copii

Scaune Auto pentru Copii

Scaune Auto Copii
Coşul meu
 
 
Cum alegem scaunul auto pentru micul pasager?

 

 Scaunul auto este prima importanta achizitie pentru micutul pasager. Decizia poate fi dificila avand in vedere gama variata de produse aflate pe piata. Pentru a va ajuta, am enumerat cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare pentru fiecare grupa de varsta.

Putem vorbi despre trei etape a scaunele auto pentru copii  :

 • scoica este folosita aprox. pe durata primului an de viata, minim pana la 6 luni
 • scaunul auto din grupa 0+/ 1 / 2 pana la aprox 4/5 ani
 • scaunul cu spatar si tetiera de la aprox. 4 ani pana la 12 ani.

Ca si parinte, este important sa alegeti scaunul potrivit atat pentru micul pasager cat si pentru masina Dvs. Va recomandam ca  inainte de cumparare sa testati intotdeauna scaunul auto pentru copii in masina, impreuna cu micul pasager.

 

   

  Scaunul  auto pentru bebelusi

      La primul sistem de protectie a micului pasager puteti lua in considerare urmatoarele aspecte:

 • Scoica auto cu centuri de siguranta in 5 puncte ofera stabilitate suplimentara pentru micutul pasager, prevenind miscarea laterala in cazul unui impact lateral, aspect foarte important mai ales in cazul copiilor nou-nascuti.
 • Asigurati-va ca scoica auto va creste impreuna cu micutul masager. Centura de siguranta trebuie sa se regleze usor pe inaltime.
 • Sa aveti in vedere protectia impotriva impactului lateral! Impactele laterale sunt a doua sursa de raniri grave, prin urmare  capul micului pasager necesita  protectie suplimentara.
 • Alegeti o scoica usoara,  transportarea va fi usoara si  confortabila.
 • Este recomandat sa alegeti o scoica compatibila cu  caruciorul Dvs.  Rezolvarea treburilor zilnice va fi mult mai usoara.  
 • O baza ISOfix face mai usoara folosirea zilnica, iar instalarea devine cea mai simpla.
 • Parasolarul care nu este prins de maner ofera protectia mai mare fata de soare si de vant. Alegeti  parasolar cu o protectie ridicata impotriva razelor UV pentru a proteja pielea sensibila a bebelusului.
 • Scoicile aprobate  i-Size sunt testate si la impactul lateral.

      Pentru cei mai mici BeSafe ofera doua modele: BeSafe iZi Go X1 si BeSafe iZi Go Modular i-Size.

       ____________________________________________________________________________________________________________________________________________

      

 

                                                                             Scaunul  auto pentru copii mici (grupa 0+/1/2)

           Micul pasager  va folosi acest scaun de la aprox. 6 luni pana la 4/5 ani. Luand in considerare ca multe se vor intampla pe parcursul acestor ani, va recomandam sa va 

           ganditi la urmatoarele aspecte:

 • Copilasul  va creste in inaltime pe durata folosirii scaunului auto, prin urmare, este important ca scaunul sa creasca impreuna cu micul pasager, atat in inaltime, cat si in spatiul pentru picioare
 • Cum toti copii sunt diferiti, este foarte recomandat sa testati scaunul auto din grupa 0+/1/2 la distribuitorul local, impreuna cu micul pasager, instaland sistemul de protectie in masina proprie.
 • Calatoria cu spatele la directia  de mers pana la varsta de 4 ani este demonstrat 5 ori mai sigura.  Asigurati-va ca scaunul auto permite instalarea  cu spatele la directia de mers si ofera spatiu suficient pentru a urma aceasta recomandare .
 • Un scaun auto instalat prin ISOfix poate fi mutat mai repede intre masini si este usor de instalat
 • Alegeti un scaun auto cu indicatoare vizuale si auditive, care semnaleaza montarea corecta.
 • Un scaun auto  aprobat de Testul Plus a fost supus unor teste de impact mai severe decat cerintele ECE R44/04 si UN R129 (i-Size), oferind astfel un nivel de siguranta si mai ridicat.
 • Aveti in vedere protectia impotriva impactului lateral! Impactele laterale sunt a doua sursa de raniri grave, iar micutii stau intr-o pozitie ridicata in acest tip de scaun, prin urmare necesita  protectie suplimentara.

          __________________________________________________________________________________________________________________________________________

        Scaune auto BeSafe  din grupa 0+/1/2

      BeSafe ofera diferite scaune auto din grupa 0+/1/2 care pot fi instalate cu o baza ISOfix sau cu centura de siguranta.

 • Exclusiv cu spatele la directia de mers, instalare cu centura de siguranta: iZi PLUS
 • Exclusiv cu spatele la directia de mers, instalare cu ISOfix: iZi Kid X2 i-Size
 • Scaun auto combinat, instalare cu spatele la directia de mers prin ISOfix/ instalare cu fata la directia de mers cu ajutorul centurii de siguranta: iZi Combi X4 ISOfix
 • Scaun auto combinat, instalare pe baza ISOfix: iZi Modular i-Size

       ____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

                                                                      Scaunul  auto pentru copii mai mari (grupa 2/3)

        Pasagerul mai marisor  va folosi acest scaun de la aprox.  4 pana la 10/12 ani, in functie de statura si dezvoltare. Multe lucruri se vor intampla si pe parcursul acestor   

        ani.   Urmatoarele aspecte va pot ajuta la alegerea sistemului de siguranta:

 • Alegeti un scaun auto  cu spatarul integrat, care nu  poate fi detasat. In acest fel micul pasager este protejat impotriva impactului lateral pe intreaga perioada de folosire, iar centura de siguranta va fi intotdeauna la inaltimea potrivita.
 • Cum toti copii sunt diferiti, este foarte recomandat sa testati scaunul auto din grupa 2/3 la distribuitorul local, impreuna cu micul pasager, instaland sistemul de protectie in masina proprie.
 • Un scaun auto cu spatar, care creste impreuna cu copilasul Dvs. in inaltime,  este alegerea potrivita. Reglarea  inaltimii trebuie sa fie usoara, chiar daca micul pasager este asezat in scaunul de siguranta.
 • O  problema comuna de utilizare gresita  apare din pozitionarea  gresita  a centurii de siguranta,  in jurul cotierelor. Alegeti un scaun auto cu spatar fara cotiere, sau cititi cu atentie manualul de utilizare si explicati micului pasager cum sa se asigure corect.
 • Alegeti un scaun cu spatar care poate fi inclinat si in timpul calatoriei. Inaltatoarele au o pozitie fixa  in masina si nu ofera protectie laterala.
 • Daca aveti ISOfix in masina, puteti alege un scaun auto cu spatar care sa fie instalat suplimentar cu brate ISOfix. Sistemul  ISOfix ofera  stabilitate suplimentara. 

     ____________________________________________________________________________________________________________________________________________

       Scaun auto cu spatar BeSafe

       Aprobat ECE R44/04: iZi UP X3 FIX,  poate fi instalat prin ISOfix sau prin centura de siguranta a masinii.

       Aprobat UN R129-02: iZi Flex FIX i-Size, care poate fi instalat fie cu centura de siguranta, fie cu ISOfix.


Înapoi
Produse promotionale
 
 
 
Newsletter
Ma inscriu
Vizitatori: 311198 Azi: 42