Scaune Auto Copii

Scaune Auto pentru Copii

Scaune Auto Copii
Coşul meu
 
 
Un nou studiu arata: siguranta copiilor in masina nu este suficienta

Copii mici calatoresc in conditii nesigure

Noile statistici provin din Suedia si arata ca, mai ales  copii mici calatoresc in conditii uneori chiar periculoase. Sondajul a fost comandat de BeSafe Suedia impreuna cu marca auto Volkswagen si compania de asigurari IF.

Mai presus de toate, chiar copiii mici calatoresc in conditii fara siguranta. Acest lucru arata un studiu amplu de observație realizat de Organizația Suedeza de Siguranta a Traficului NTF, in numele BeSafe Suedia, impreuna cu producatorul auto Volkswagen și compania de asigurari If. In total 3.678 de copii au participat la acest studiu.

Scopul studiului a fost de a verifica cum sunt urmate in realitate recomandarile suedeze pentru copiii aflati in trafic. Rezultatele pot fi comparate cu studiul „Calatoria copiilor cu masina” pe care NTF a realizat-o in 2010 in acelasi scop.

Conform recomandarilor suedeze, un copil ar trebui sa foloseasca un scaun auto orientat cu spatele catre sensul de mers pana la cel putin patru ani. Capul unui copil este  disproportional  mai mare in raport cu greutatea corporala, iar muschii gatului nu sunt pe deplin dezvoltati. Testele de impact frontal arata ca,  impactul pe zona cervicala a copilului este de cinci ori mai mare atunci cand copilul este orientat cu fata catre sensul de mers (FF), in comparatie cu calatoria cu spatele catre sensul de mers (RF).

Studiul arata rezultate ingrijoratoare

„Privind copiii de un an, din ce in ce mai multi calatoresc in scaune auto FF   - 12% in comparație 6%  in 2010

Conform noului studiu, doar 17%  dintre copii de patru ani din Suedia au calatorit RF. Desi este o usoara imbunatatire a sondajului precedent, „modelul suedez” este departe de a fi realizat. Noul studiu arata si o tendinta negativa, ingrijoratoare. Daca te uiti la copii de un an, din ce in ce mai multi calatoresc FF - 12%  fata de 6% în 2010.

Un alt rezultat alarmant din studiu este faptul ca mai multi copii cu varsta cuprinsa intre 0-3 ani foloseau  scaunele auto din grupa 0+  sau  scaune auto RF  pe locul pasagerului din fata cu airbag-ul  activ - un pericol direct pentru viata.

Studiul evidentiaza mai multi factori importanti, care afecteaza siguranta copiilor in masini, cum ar fi utilizarea si instalarea  sistemelor de siguranta. Dintre scaunele auto testate, unul din zece scaune a fost instalat incorect - ceea ce poate duce  la un pericol direct pentru viata.

Suedia este inca una dintre tarile din lume in care copiii calatoresc in siguranta, dar nu trebuie sa ignoram faptul ca, recomandarile si instructiunile nu sunt respectate in masura in care ar trebui.
„Nu conteaza cat de sigur este un scaun auto pentru copii, daca nu este instalat sau utilizat corect. Aici tendinta este clara - in prea multe cazuri, parintii nu numai ca aleg scaunul gresit, dar sunt neatenti  chiar si atunci cand il folosesc. ”- Fredrik Stenbom, manager de vanzari BeSafe Suedia.

Despre sondaj


In cadrul studiului  finalizat In 2018, au fost facute observatii in 66 din  cele 290 de localitati suedeze. Un numar de 3.678 de copii au fost observati in 3.263 de masini  ( 325 de prescolari). Majoritatea (79%) copiilor observati au avut varste cuprinse intre 2 si 5 ani.

Rezultatele studiului au fost rezumate

  • Tot mai multi copii folosesc sisteme de siguranta montate cu fata catre sensul de mers (de la varsta de 3 ani, mult inainte de varsta recomandata).
    • Doar 17% dintre copii de patru ani au calatorit conform recomandarilor suedeze.
    • Numarul copiilor de 1 an care calatoresc in sisteme montate cu fata catre sensul de mers s-a dublat de la ultimul sondaj, care a fost realizat in 2010, de la 6% la 12%.
    • 2,5% dintre copii au calatorit in masina, fara centura de siguranta.
    • 8 copii cu varsta cuprinsa intre 0-3 ani foloseau scoica sau un scaun RF din grupa 0+/1  pe scaunul pasagerului di fata, cu airbag-ul  activ.

Misiunea noastra continua


Informatiile corecte despre siguranta copiilor in autovehicule  trebuie sa ajunga la cat mai multi parinti. Aceste statistici nu sunt doar un apel important de trezire pentru Suedia, ci pentru multe tari de pe glob. Siguranta copilului in masina este un subiect important - indiferent de tara - si ar trebui sa primeasca mai multa atentie din partea mass-mediei.


Scaunele auto folosite cu spatele catre sensul de mers sunt de 5 ori mai sigure! Este foarte important sa lasam copiii sa calatoreasca cu spatele cat mai mult timp, cel putin pana la varsta de 4 ani. Toti copiii merita cele mai bune conditii pentru calatorii in siguranta.
Cititi aici un rezumat al studiului >>

 

                   

 

 

 


Înapoi
Produse promotionale
 
 
 
Newsletter
Ma inscriu
Vizitatori: 311205 Azi: 49